Doe jij met een activiteit mee aan de Duurzame Week 033  – 2018 in Amersfoort? Dan kan je hier meer informatie en promotiematerialen vinden. Aanmelden van je activiteit kan hier.

Handleiding: Jouw activiteit in beeld!

 INHOUDSOPGAVE

 1. Inleiding
 2. Jouw activiteit in de Duurzame Week Amersfoort
 3. Wat mag je van ons verwachten?
 4. Samen inzetten op zoveel mogelijk publiciteit
 5. Enthousiasmeer anderen!
 6. Ideeën voor acties
 7. Contactgegevens

 

 1. Inleiding
  Wat leuk dat je overweegt om een activiteit te organiseren tijdens de duurzame week in Amersfoort!

Dit jaar start de Duurzame Week op 10 oktober en gaan we door tot 14 oktober. In die periode willen we laten zien:

 • hoe leuk het is om met een duurzame leefstijl bezig te zijn,
 • hoe lekker het lokale eten smaakt,
 • hoeveel geld en comfort energiezuinig wonen en werken oplevert,
 • wat je kunt doen om je buurt groener te maken,
 • dat er alternatieven zijn voor de file en de diesel en
 • hoe makkelijk het is om afgedankte materialen weer een nieuw leven te geven.
 • hoe iedereen mee kan en mag doen, ook in het arbeidsproces

Dus veel inspiratie en concreet aan de slag!

Hieronder lees je hoe wij je op weg kunnen helpen om van jouw activiteit/evenement een succes te maken als onderdeel van de Duurzame Week Amersfoort2018.

 

 1. Jouw activiteit in de Duurzame Week Amersfoort 2018
  Het is mooi als jouw activiteit bedraagt aan één (of meer) van de zes thema’s waar de stad Amersfoort vooral op inzet: Materialen/Afval, Energie, Natuur, Mobiliteit, Voedsel en Mensen.

We gaan ervan uit dat je jouw activiteit zelf organiseert. Dat houdt in dat je zelf een locatie zoekt, sprekers regelt, publiek organiseert. Daarbij bepaal jezelf of je entree vraagt voor jouw bijeenkomst, het gratis aanbiedt, of een vergoeding vraagt voor de catering.

Verder verwachten we dat je jouw bijeenkomst bekend maakt via de door jou gekozen kanalen, maar ook de door ons gekozen kanalen. Zie hiervoor het document ‘Online’. Hier tref je een aantal materialen aan die je kunt gebruiken voor de promotie van je activiteit.

Op www.duurzameweek033.nl vind je een overzicht van alle activiteiten. Zo zie je wat een handig tijdstip is om een bijeenkomst te organiseren of met wie je wellicht een bijeenkomst samen kunt organiseren. Hierover kunnen we ook met je meedenken. Mail je vraag naar info@duurzameweek033.nl en geef je email en telefoonnummer door. Of maakt gebruik van het contactformulier op deze site.

 

 1. Wat mag je van ons verwachten?

Om je op weg te helpen met de communicatie hebben we enkele hulpmiddelen ontwikkeld, zoals een poster, een invulbare flyer, logo’s van de betrokken organisaties, het logo van de duurzame dag, een banner en een persbericht. Deze tref je allemaal aan in de Toolkit. Deze materialen zijn vanaf eind augustus beschikbaar.

Behalve dat wij je evenement bekend maken via de activiteitenagenda, benaderen wij ook de schrijvende pers, de sociale media en lokale radio en TV. We proberen zoveel mogelijk reclame te maken voor de verschillende activiteiten die in de duurzame week plaatsvinden. Dit doen we in aanvulling op je eigen werving.

Facebook Duurzaam033

Daarnaast hebben we een Facebookpagina duurzaam033 opgezet die je ook kunt gebruiken voor de bekendmaking van je evenement. In het document Toolkit vind je vanaf eind augustus een instructie.

Twitter

Als je een tweet maakt over je activiteit. Gebruik dan de #DW033 en volg ook ons eigen Twitter-account voor info en updates

Algemene PR

Ook informeren we alle lokale pers over alle activiteiten die er georganiseerd worden, waaronder de kranten de lokale radio en tv-stations.

Verwijs naar de Duurzame Week Amersfoort

Neem in je communicatie in ieder geval de button of de banner van de Duurzame Week Amersfoort op en verwijs ook naar de site www.duurzameweek033.nl en naar de facebookpagina Duurzaam033 en voorzie je tweet van de hashtag #DW033

 Logo’s

Mocht je op zoek zijn naar de logo’s van de organisaties die betrokken zijn bij de organisatie van de Week van Duurzaamheid dan vind je die in een apart bestand, gebundeld in een banner, maar ook allemaal los van elkaar.

 

 1. Samen inzetten op zoveel mogelijk publiciteit

Het succes van de Duurzame Week Amersfoort maken we samen. Met elkaar willen we zoveel mogelijk mensen bereiken. Naast publiciteit voor je eigen activiteit willen we je vragen om ook de site www.duurzameweek033.nl  en de facebook pagina Duurzaam033 te promoten.

Door met elkaar zoveel mogelijk reclame te maken via je eigen online media (Facebook, eigen website, Twitter,  Linkedin, of Instagram) voor de activiteit van jezelf en die van anderen maken we er samen een groot succes van!

 

Wil je een blogartikel(en) schrijven? Heel graag!

Neem contact op met Nina Frerichs via info@duurzameweek033.nl We zouden het heel fijn vinden als je een artikel aan jouw bijeenkomst, de Dag van de Duurzaamheid, of andere relevante onderwerpen wilt wijden.

 1. Enthousiasmeer anderen!

Als je nog mensen in je omgeving kent die ook duurzaam bezig zijn, moedig hem/haar dan vooral aan om deze kennis te delen met anderen en een activiteit te organiseren. Klein of groot, alle activiteiten zijn welkom!

 1. Ideeën voor acties

Op de site van Urgenda, de initiatiefnemer van de landelijke Dag van de Duurzaamheid zijn prachtige voorbeelden te vinden van acties die je kunt organiseren, klein en groot.

Zo bouwen we samen aan een duurzamere stad en een leefbare toekomst voor ons allemaal.

 1. Contactgegevens

Heb je nog vragen of wil je graag dat we met je meedenken,

dan kun je terecht bij:

Jeanne Gootzen, coördinatieteam Duurzame week Amersfoort

06-28754011

Of mail inf@duurzameweek033.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotiemateriaal Dag van de Duurzaamheid