Kan religie Amersfoort duurzaam maken?

Kan religie Amersfoort duurzaam maken?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
10 oktober 2019
20:00 - 22:00

Locatie
Stadskerk De Amersfoortse Zwaan (Lutherse Kerk)

Categorieën


Peter Siebe, kerkhistoricus en journalist, houdt een lezing over de vraag of religie Amersfoort duurzaam kan maken. Hij zal het onderwerp belichten van Bijbel en christelijke traditie.

Het christelijke geloof wordt door sommigen verantwoordelijk gehouden voor de klimaatcrisis en het verlies aan biodiversiteit in onze tijd, omdat volgens de Bijbel de mens de ‘baas’ zou zijn over de schepping. In zijn presentatie zal Peter Siebe laten zien dat dit een misverstand is. Volgens hem inspireert de Bijbel juist tot een zorgzame omgang met natuur en milieu.

Ook de islamitische religie bevat aanknopingspunten voor duurzaamheid. Er wordt nog gezocht naar een spreker over dit onderwerp.

Na de lezing is er gelegenheid voor vragen en discussie.

De lezing wordt gehouden in de Stadskerk De Amersfoortse Zwaan  (Lutherse Kerk), Langestraat 61, Amersfoort. Iedereen is welkom.

Aanmelden via 033GroeneKerken@gmail.com wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Koffie en thee dienen betaald te worden.

Meer informatie bij Netwerk 033GroeneKerken: http://www.raadvankerkenamersfoort.nl/laudato-si/netwerk033groenekerken/

 

 

Gerard van Eck