Plastic Soep in de Eem

Plastic Soep in de Eem

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
14 oktober 2019
19:30 - 22:30

Locatie
Theater De Lieve Vrouw

Categorieën


Deskundigen, ondernemers én kunstenaars werpen een theatrale blik op het plastic probleem in ‘Plastic Soep in de Eem’. Het actuele en inspirerende programma in De Lieve Vrouw vormt tevens de afsluiting van de Duurzame Week Amersfoort 2019.

Waar de oceanen klotsen van het plastic, lopen de media over van informatie, discussies en mogelijke oplossingen voor dit onoverzichtelijke probleem. Om hopeloos van te worden? Kunst, actualiteit en debat komen samen in een theatrale avond die je inspireert om anders om te gaan met plastic.

Oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation, Maria Westerbos vertelt over de gevolgen van het toenemende gebruik van plastics, microbeads (microplastics) en onderzoek in relatie tot onze gezondheid.

De afvalvrije Amersfoortse zussen Nicky en Jessie Kroon vertellen uit eigen ervaring hoe je (micro)plastics kunt vermijden en bloggen live on stage.

Naast een blik op de actuele ontwikkelingen werpt het event ook een blik op de artistieke inspiratie die het thema biedt. De Utrechtse componist Stef Veldhuis zette de schoonheid van de wereldzeeën centraal in ‘Music by Oceans’. Deze compositie maakte hij in samenwerking met oceanograaf Erik van Sebille.

Ook te gast is de in Amersfoort geboren en getogen theatermaker Judith Hofland. In 2019 maakte ze voor Oerol ‘Plastic Revanche’; een theaterprogramma naar aanleiding van de containerramp begin dit jaar in het Waddengebied.

Muzikale omlijsting is er van singer-songwriter Roos Blufpand. Als ambassadeur van de Plastic Soup Foundation leeft en werkt zij zo duurzaam mogelijk.

Tot slot sluit de uit Leusden afkomstige beeldend kunstenaar Mathieu Klomp aan. Internationaal is hij doorgebroken met zijn werk van gesmolten plastic. Hij staat paradoxaal genoeg stil bij de schoonheid van plastic. Speciaal voor het campagnebeeld van ‘Plastic Soep in de Eem’ vervaardigde hij de Onze Lieve Vrouwentoren uit plastic. Het op schaal gemaakte object is 2,5 meter hoog en vanaf donderdag 5 september te zien in het café van De Lieve Vrouw.

Presentatie is in handen van ‘Vroege Vogels’-presentatrice Milouska Meulens.

 

Tickets zijn te koop via: https://lievevrouw.nl/producties/theater/2019-najaar/plastic-soep-in-de-eem/

Meer informatie: http://www.lievevrouw.nl/

DeLieveVrouw

 

Gerard van Eck